تخفیف های نوروزی ابزار بومبنا
02156217399
ارسال به

بکس بادی چیست؟

بکس بادی، یک ابزار با سرعت و قدرت بالاست که از آن برای باز و بسته کردن انواع پیچ و مهره در تمامی امور کارگاهی و صنعتی استفاده می‌شود.

access_time ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۸ بهمن
remove_red_eye 260 بازدید
بکس بادی چیست؟

بکس بادی

ابزار‌های بادی از نوع ابزار‌های پرقدرتی هستند با باد تولید شده توسط کمپرسور هوا کار می‌کنند که در این نوع ابزار موتور پنوماتیک، باد را به کار تبدیل می‌کند. بکس بادی ابزاری سریع و قدرتمند است که در تمامی پروژه‌های صنعتی کاربرد دارد. اکثر افرادی که از بکس بادی استفاده می‌کنند در صنایع و کارگاه‌های تولیدی مشغول به کار هستند و به جای استفاده از انواع ابزار دستی، از بکس بادی استفاده می‌کنند. بکس بادی از لحاظ فرم ظاهری به چهار مدل سر‌کج، تفنگی، مستقیم و صلیبی ساخته می‌شود. جهت انجام کار با بکس بادی، به کمپرسور باد نیاز است. از این دستگاه جهت باز و بسته کردن انواع پیچ و مهره در تمامی کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، پروژه‌های صنعتی، اتو‌سرویس‌ها و ... استفاده می‌شود. بکس بادی توسط شلنگ به کمپرسور باد متصل می‌شود؛ زیرا کمپرسور باد نیرو و انرژی خیلی زیادی را تامین می‌کند و سپس موتور پنوماتیک انرژی باد را به کار تبدیل کرده و بکس بادی کار می‌کند.

درست است که بکس بادی با استفاده از کمپرسور باد کار می‌کند و از موضوع یک معضل محسوب می‌شود اما به این موضوع هم توجه داشته باشید که هیچ کدام از آچار بکس‌ها نمی‌توانند قدرتی که بکس بادی تامین می‌کند را برای کاربر تامین کنند و حتی قدرت و عملکرد بکس بادی از بکس برقی بهتر است و از بکس بادی از طول عمر بالاتری برخوردار می‌باشد. همچنین بکس بادی می‌تواند با استفاده از درایو‌های مختلفی که دارد، پیچ و مهره‌های پرس‌شده را باز کند و حتی کار پرس هم انجام دهد.

این دستگاه دارای یک موتور می‌باشد که سرعت آن را تنظیم کرده و توسط درایو‌های مربعی موجود در سایز‌های مختلف، کار باز و بسته کردن انواع پیچ و مهره را انجام می‌دهد.

 

گشتاور چیست؟

گشتاور نیرویی است که برای باز و بسته کردن پیچ و مهره کاربر به آن نیاز دارد. اگر یک پیچ سفت بسته شده باشد، کاربر برای باز کردن آن به بکس بادی با نیروی گشتاور بالایی نیاز دارد.

 

درایو بکس

یکی دیگر از روش‌های تقسیم‌بندی بکس‌های بادی، بر اساس سایز درایو مربعی شکل است. بکس بادی با توجه به سایز درایو خود، به چند دسته تقسیم می‌شود:

 

بکس بادی با درایو ۱ اینچ

این سایز با گشتاور ۴۰۰ تا ۳۵۰۰ نیوتن متر، برای پیچ‌هایی به اندازه M14 تا M45 استفاده می‌شود.

 

بکس بادی با درایو ۱.۲ اینچ

درایو ۱.۲ اینچ، پرکاربردترین اندازه درایو بکس بادی است که بیشتر در مکانیکی‌ها استفاده می‌شود و دارای گشتاور ۱۰۰ تا ۸۰۰ نیوتن متر است.

 

بکس بادی با درایو ۳.۴ اینچ

دارای گشتاور ۲۰۰ تا ۱۸۰۰ نیوتن متر است که برای پیچ‌هایی با اندازه M12 تا M24 استفاده می‌شود.

 

بکس بادی با درایو ۳.۸ اینچ

این نوع از سرعت بالایی برخوردار است و با گشتاور کمتر از ۲۰۰ نیوتن متر برای پیچ‌های M6 تا M10 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

بکس بادی با درایو ۱.۲ یا ۱ اینچ و ایمپکت ۱ اینچ

دارای گشتاور ۱۰۰۰ تا ۵۰۰۰ نیوتن متر است و برای پیچ‌هایی با سایز M30 تا M100 استفاده می‌شود.

 

بکس بادی با درایو ۱.۲ یا ۱ اینچ و ایمپکت ۲ اینچ

دارای گشتاور ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نیوتن متر است و می‌توان از آن برای پیچ‌های ذکر شده در درایو ۱.۲ و ۱ اینچ استفاده کرد.

 

اجزای تشکیل دهنده بکس بادی

 

 

 

کمپرسور باد

در کلیه ابزار‌های بادی، اولین چیزی که به وجود آن نیاز است یک کمپرسور باد است که وظیفه آن فشرده کردن هوا و ذخیره آن در مخزن خود است.

 

شلنگ باد

دومین وسیله موردنیاز شلنگ باد است که رابط بین کمپرسور و بکس بادی است. قطر شلنگی که استفاده می‌شود باید به اندازه‌ای باشد که افت فشار را به حداقل رسانده و هوای بیشتری را به سمت بکس بادی هدایت کند. شلنگ‌ها انواع مختلفی دارند و با توجه به نیاز و قدرت کمپرسور، اندازه آن تعیین و با قطعه‌ای به نام کوبلینگ و فیتینگ متصل می‌شود.

 

سیستم محافظت کمپرسور

این سیستم در بین مسیر کمپرسور و بکس بادی قرار دارد و به سه بخش تقسیم می‌شود:

 

فیلتر رطوبت‌گیر

در هوای هرجایی با توجه به موقعیت جغرافیایی، مقداری رطوبت وجود دارد و رطوبت دشمن سرسختی برای قطعات مکانیکی، علی‌الخصوص ابزار بادی می‌باشد. به همین دلیل در این بین یک فیلتر تعبیه شده رطوبت هوای موجود در کمپرسور را تصفیه کرده و از رسیدن رطوبت به ابزار و قطعات داخلی آن‌ها جلوگیری خواهد کرد.

 

واحد فشار شکن

هر ابزاری برای اینکه عملکرد صحیحی داشته باشد به میزان معینی فشار هوا نیاز دارد. به طوری که اگر فشار هوا کم باشد، کارکرد آن رضایت بخش نخواهد بود و در مقابل اگر فشار زیاد باشد دستگاه و حتی کاربر آسیب می‌بینند. در نتیجه وظیفه واحد فشار‌شکن تنظیم و کنترل فشار ورودی به دستگاه است.

 

واحد روغن

تمامی ابزار‌ها نیاز برای اینکه به درستی کار کنند، به روغن‌کاری نیاز دارند تا از فرسودگی آن‌ها جلوگیری شود. به همین علت در دستگاه یک منبع روغن جهت نرم شدن و افزایش عمر قطعات دستگاه تعبیه شده که روغن را توسط فشار هوا به ابزار منتقل می‌کند.

 

نکات مهم هنگام خرید بکس بادی

  1. نکته‌ای باید اول به آن توجه کرد نیروی گشتاور است که بالاتر به اهمیت آن جهت باز و بسته کردن پیچ و مهره‌ها پرداختیم.
  2. قبل از خرید حتما باید به سایز درایو بکس بادی دقت کرد که متناسب با فعالیت کاربر باشد؛ بکس بادی با درایو ۱.۲ اینچ بسیار رایج است و در همه جا کاربرد دارد و کاربر می‌توان موقع خرید این مورد را بررسی کند.
  3. بدنه و کیفیت بکس بادی بسیار حائز اهمیت است و ابزاری که خریداری می‌شود باید خوش دست باشد که کاربر را حین استفاده طولانی مدت خسته نکند.

 

مزایای بکس بادی

  1. عدم نیاز به برق
  2. قدرت بالا و عملکرد فوق‌العاده
  3. دارای طول عمر بالاتر نسبت به بکس برقی
  4. بسیار پر‌کاربرد و ایجاد سهولت در باز و بسته کردن پیچ چرخ و قطعات خودرو
  5. عملکرد دقیق در فضا‌های کوچک و ناکافی برای ورود آچار
  6. باز و بسته کردن پیچ و مهره بدون تغییر محل ابزار

 

نکات ایمنی هنگام کار با بکس بادی

  1. هنگام استفاده از ابزار بادی برای جلوگیری از آسیب دیدن گوش، از گوشی ایمنی استفاده نمایید.
  2. در مواقع عدم نیاز به بکس بادی و اتمام کار، حتما فشار شلنگ را قطع کنید.
  3. شلنگ‌های هوای فشرده را به هیچ وجه به اجسام تیز و بُرنده نزدیک نکنید.
  4. همیشه از شلنگ‌های دارای استاندارد و مورد تایید سازنده استفاده کنید.
  5. از سیم مفتولی معمولی به هیچ عنوان برای متصل کردن شلنگ استفاده نکنید.
  6. برای مسدود کردن جریان هوا، هیچ‌وقت شلنگ را تا و خم نکنید.
  7. ابزارآلات بادی هنگام راه‌اندازی از انرژی زیادی برخوردارند؛ هنگام راه‌اندازی آن‌ها در صورت بی‌احتیاطی خطرات فراوانی به وجود می‌آید.
  8. برای پاک کردن ذرات گرد و غبار و آلودگی‌ها از روی لباس و بدن خود، هرگز از هوای فشرده و اینگونه ابزارآلات استفاده نکنید؛ زیرا ورود هوای فشرده به پوست و خون بسیار خطرناک و در برخی مواقع کشنده خواهد بود.
  9. همیشه از فشار متناسب با دستگاه خود که توسط سازنده تعیین شده استفاده کنید.
  10. شلنگ هوا را به هیچ وجه در مسیر عبور افراد و وسایل نقلیه قرار ندهید.

 

جمع بندی

امیدواریم که این مقاله دانش شما را درباره بکس بادی بالا برده باشد و با خواندن این مقاله بتوانید بکس بادی متناسب با نوع فعالیت خود را تهیه و خریداری نمایید. همچنین بومبنا می‌تواند در خرید بکس بادی تاپ تول در دو مدل KAAA1660 و KAAA1660B و کمپرسور باد رونیکس در حجم‌های مختلف به شما کمک کند.