تخفیف های نوروزی ابزار بومبنا
02156217399
ارسال به

کاربرد دریل ستونی و نحوه کار آن

دریل ستونی نوعی دریل است که برای سوراخ کاری های با دقت بالا بر روی سطوح مختلف به کار می رود و معمولا در فعالیت های تخصصی نجاری، صنایع و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد. با ما همراه باشید تا با این ابزار پرکاربرد بیشتر آشنا شوید.

access_time ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۳ اسفند
remove_red_eye 138 بازدید
کاربرد دریل ستونی و نحوه کار آن

دریل یکی از ابزارهای برقی پرکاربرد است که برای حفر و سوراخ کاری در مواد مختلف مانند چوب، فلز، بتن و پلاستیک استفاده می شود. یکی از انواع دریل ها دریل ستونی است که در امور تخصصی نجاری، صنایع، کارگاه ها و... کاربرد بسیاری دارد و تفاوتی که با دیگر دریل ها دارد. تفاوت این دریل با دریل های دیگر این است که دریل ستونی برای سوراخ کاری های دقیق بر روی سطوح مختلف به کار می رود. در این مقاله از بلاگ ابزار بومبنا، پس از بررسی دریل ستونی چیست، اجزای دریل ستونی، کاربرد دریل ستونی، نحوه استفاده از دریل ستونی و دریل ستونی چگونه کار می کند را بیان می کنیم.

 

دریل ستونی چیست؟

 

 

دریل ستونی، نوعی از دریل است که به صورت عمودی و روی یک ستون ثابت نصب می شود. این نوع دریل به کاربر امکان می دهد تا به راحتی و با دقت بیشتری سوراخ های عمیق تر و دقیق تری را در مواد مختلف حفر کند. دریل های ستونی برخلاف سایر دریل ها، از ویژگی قابلیت جا به جایی راحت برخوردار نیستند و جایگاه آن ها عموما روی میز و یا روی زمین کارگاه های نجاری، کارخانه های صنعتی و... است. دریل ستونی معمولاً در کارگاه های صنعتی و ساختمانی برای کارهای سنگین و متخصصانی که نیاز به دقت بالا دارند، استفاده می شود. یکی از ویژگی های مهم دریل ستونی، قابلیت تنظیم سرعت چرخش و قابلیت تغییر زاویه و عمق حفره است که به کاربر این امکان را می دهد تا بهترین نتیجه را در حفاری های مختلف بدست آورد. با توجه به اهمیت دریل ستونی در صنایع مختلف مانند ساختمان سازی، نجاری، مکانیکی و حتی در معادن، انتخاب و استفاده از یک دریل ستونی با کیفیت و عملکرد مطلوب بسیار اساسی است. بنابراین، در انتخاب و خرید این ابزار، عواملی مانند قدرت موتور، سرعت چرخش، قابلیت تنظیم، ایمنی و دوام ابزار باید مورد توجه قرار گیرد.

 

کاربرد دریل ستونی

 

 

حتی به ذهنتان هم نمی رسد که دریل ستونی چه کاربردهایی می تواند داشته باشد. به طور مثال، فرض کنید می خواهید یک قاب چوبی بسازید. برای اتصال قطعات چوبی به یکدیگر، ابتدا با استفاده از دریل ستونی، سوراخ هایی در قطعات چوبی ایجاد می کنید. سپس با استفاده از قلاویز، مهره ها یا پیچ های مناسب را در سوراخ های ایجاد شده در قطعات چوبی قرار می دهید تا قطعات به هم متصل شوند. به طور کلی کاربرد دریل ستونی در موارد زیر خلاصه می شود:

  • سوراخ کاری سطوح گوناگون با دقت و قدرت بسیار بالا
  • خزینه کاری
  • قلاویز کردن

 

اجزای دریل ستونی

 

 

برای این که سوراخ کاری دقیق و با کیفیتی داشته باشید، لازم است که از دریل ها به درستی استفاده نمایید. نحوه استفاده از دریل ستونی در ادامه به صورت کلی بیان شده است:

  • علامت گذاری عمق مورد نیار از لبه قطعه کار
  • تنظیم دقیق قطعه کار در زیر نوک مته به وسیله گیره یا پیچ دستی
  • تنظیم سرعت دریل و فشار اهرم های پیشروی

به طور کلی، دریل ستونی از اجزای مختلفی تشکیل شده است که هر کدام وظایف و کاربردهای خاصی دارند. در این بخش اجزای دریل ستونی را به شما معرفی می کنیم تا در حین کار با این ابزار پرکاربرد، اجزای آن را بشناسید و پروژه خود را با بالاترین دقت و کیفیت به اتمام برسانید:

  • پایه و بدنه: پایه و بدنه دریل ستونی به عنوان پشتیبان اصلی برای سایر اجزای دریل عمل می کند. بدنه دریل ستونی به عنوان یک ساختار پایدار و مقاوم برای نگه داشتن قطعات عمل می کند و پایه ها روی زمین محکم می شوند و دریل را ثابت و محکم نگه می دارند.
  • اسپیندل: این قسمت از دریل ستونی مسئول ایجاد حرکت چرخشی لازم با قابلیت تنظیم سرعت برای حفر سوراخ هاست که بر روی آن مته نصب می شود و سرعت آن نسبت به نوع مته متغیر است.
  • کله گی: بخش بالایی دریل ستونی کله گی نامیده می شود. در این قسمت دو فلکه و یک تسمه وجود دارد که یک فلکه به الکتروموتور و فلکه دوم به محور دریل متصل شده است.
  • اهرم ها: گردش قطعه کار بر روی میز کار به دلیل وجود اهرم ها بسیار راحت انجام می شود. امکان افزایش میزان قدرت از دیگر ویژگی های وجود اهرم ها می باشد. می توان گفت در حین کار با دریل ستونی، نیازی نیست که فرد دست خود را تکان دهد، بلکه این کار توسط اهرم انجام می گیرد.
  • تسمه: علاوه بر این که تسمه دو فلکه را به هم متصل می کند، مسئول انتقال حرکت نیز می باشد.
  • عمق سنج: عمق سنج یکی از ویژگی های مهم در دریل ستونی است که به کاربر اجازه می دهد تا عمق حفره هایی که ایجاد می کند را اندازه گیری کند. این ویژگی بسیار مفید است؛ زیرا به کاربر اطمینان می دهد که حفره ها به عمق مورد نظر و با دقت بیشتری ایجاد شده اند.
  • سه نظام: سه نظام بخشی است که مته درون آن قرار می گیرد. این بخش نسبت به مته مورد نظر و یا قطعه کار قابل تغییر می باشد.
  • میز کار: یک بخش اساسی از دریل ستونی که وظیفه نگهداری و استقرار موادی که قرار است حفر شوند را بر عهده دارد، میز کار است. میز کار دارای دو نوع ثابت و گردشی است و با توجه به نوع نیازتان می توانید آن را انتخاب کنید. ارتفاع میز کار نیز قابل تنظیم است می توان با توجه به نیاز پروژه آن را به سه نظام دریل نزدیک و یا دور کرد.

 

دریل ستونی چگونه کار می کند؟

مکانیزم حرکتی دریل ستونی بر اساس یک سیستم چرخشی به نام اسپیندل است. در دریل ستونی بر روی سه نظام که در انتهای اسپیندل قرار گرفته است، مته نصب می شود و حرکت آن به صورت عمودی و به وسیله یک دسته دوار قابل کنترل می باشد. این مکانیزم سوراخ کاری بر روی سطوح مختلف را با دقت بالا انجام می دهد و در نتیجه کیفیت انجام کار را بالا خواهد برد. علاوه بر این، اهرم های موجود در دریل ستونی به کاربر این امکان را می دهد تا عمق و اندازه سوراخ را کنترل کند و با عمق ثابت، عمل سوراخ کاری را انجام دهد.

 

خرید بهترین دریل ستونی از ابزار بومبنا

در ابزار فروشی آنلاین ابزار بومبنا، ما انواع مختلفی از دریل های ستونی با برندهای معتبر را ارائه می دهیم. ما بهترین دریل های ستونی را با کیفیت بالا و قیمت مناسب به شما ارائه می دهیم تا بتوانید در پروژه های خود به بهترین نتیجه دست یابید. شما می توانید دریل ستونی مورد نیاز خود را با قیمت مقرون به صرفه از ابزار بومبنا خریداری کنید و در کمترین زمان آن را در سراسر کشور درب منزل خود تحویل بگیرید.