ابزاربومبنا
ارسال به

تعمیر پریز برق و نکات لازم برای عیب یابی آن

مشکلاتی از جمله خرابی پریز برق معمولا در همه منازل پیش می‌آید و این مشکل به آسانی حل می‌شود و اگر بلد باشید آن را عیب یابی و تعمیر کنید دیگر نیازی به کمک گرفتن از یک تعمیرکار ندارید. در این مقاله قصد داریم نحوه تعمیر پریز برق را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

access_time ۱۴۰۰ شنبه ۷ اسفند
remove_red_eye 3048 بازدید
تعمیر پریز برق و نکات لازم برای عیب یابی آن

تعمیر پریز برق

برخی از نقص های فنی در تاسیسات برقی به آسانی تعمیر می‌شوند اما به شرط اینکه نحوه تعمیر آن را به خوبی یاد گرفته و آموزش دیده باشید. کلید و پریز برق در همه جا وجود دارد و پیش می‌آید که آنها خراب شده و به تعمیر نیاز پیدا کنند. اگر به خوبی با نحوه تعمیر پریز آشنا باشید می‌توانید بدون نیاز به تعمیرکار، خودتان آن را عیب یابی و تعمیر کنید. شما می‌توانید با انجام تعدادی مراحل خاص همراه با رعایت نکات ایمنی، کار عیب یابی و تعمیر را انجام دهید.

 

دلایل خرابی پریز برق

موارد زیادی می‌تواند در خراب شدن پریز برق موثر باشد. در ادامه به چند موردی که می‌توانند در خرابی پریزها نقش داشته باشند می‌پردازیم.

 

- سوختگی پریز

برخی اوقات سوختگی پریز ناشی از یک اتصال کوتاه، افزایش ولتاژ ایجاد شده و یا جرقه مدارشکن می‌باشد.

 

- کشیدگی سیم‌ها

گاهی اوقات ممکن است در اثر کشیدگی پریز ، سیم متصل به آن قطع شود.

 

- ضربه خوردن

ضربه نیز می‌تواند یکی از موارد موثر در خرابی پریز باشد. امکان دارد پریز در اثر ضربه صدمه دیده و یک قسمت از آن شکسته شده باشد. در این صورت بهتر است پریز یا کلید تعویض گردد.

 

نحوه تعمیر پریز برق

در این بخش باید در عین رعایت نکات ایمنی، مراحل زیر را با دقت مطالعه کنید و آنها را به ترتیب انجام دهید.

 

- قطع جریان برق

در کار با برق هرگز جمله "اول ایمنی، بعد کار" را فراموش نکنید. اول باید نکات ایمنی را به خوبی رعایت کنید. اولین قدم برای تعمیر پریز یا کلید برق این است که جریان برق قطع شود. از کنتور یا تابلو برق می‌توان فیوز مربوط به قسمتی که می‌خواهید تعمیر کنید، قطع شود. برای اطمینان از قطع شدن جریان برق می‌توانید از فازمتر کمک بگیرید.

 

- باز کردن قاب پریز

پریزها در ساختمان در دو نوع روکار و توکار وجود دارند. اگر پریز موردنظر شما روکار باشد باید با دقت زیادی کار کنید تا اتصالات پریز به دیوار خراب نشود. معمولا قاب پریز با یک یا دو پیچ به بدنه اصلی پریز متصل می‌شود و باید با پیچ گوشتی پیچ‌ها را باز کنیم.

 

- جدا کردن پریز خراب

بعد از اینکه قاب پریز باز شد، پریز را از دیوار بیرون بکشید و سیم‌های متصل به پریز را که با پیچ به دور یک رابط فلزی وصل شده‌اند باز کنید. معمولا سه سیم به رنگ مشکی که فاز است، سیم سفید یا آبی که نول است و سیم زرد که سیم ارت یا اتصال به زمین است وجود دارند و به پریز وصل می‌شوند.

 

- نصب پریز جدید

در این مرحله یعنی مرحله آخر باید پریز برق جدید را با همان ترتیب سیم‌هایی که در پریز خراب وجود داشت، متصل کنید. دقت کنید که زمان بستن پیچ‌های رابط به سیم‌ها، پیچ‌ها را خیلی سفت و محکم نکنید؛ چون این کار باعث هرز شدن پیچ‌ها و در طولانی مدت موجب قطع شدن سیم‌ها می‌شود.

 

 

جمع بندی

در این مقاله با مواردی که می‌توانند در خرابی پریز‌ها موثر باشند آشنا شدید و مراحل تعمیر پریز برق را به خوبی مطالعه کردید. اکنون در صورت خرابی پریز ساختمان خود دیگر نیازی به تعمیرکار ندارید و با رعایت نکات ایمنی می‌توانید پریز خراب را تعمیر نمایید. جهت تماشای ویدئوی نکات ایمنی در هنگام تعمیر پریز برق کلیک کنید.